Langtidsstegt Lammekølle med Kartoffelfondant
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt af : blikkenslageren Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene til køllen skæres i grove stykker, hvidløgsfeddene halveres, det hele vendes med øl, eddike, timian og æblejuice i en bradepande.
Lammekøllen ridses let og vendes i blandingen, krydres med salt og peber. Dæk kølle fad med alufolie og sæt den i en forvarmet ovn. den skal stege i 5,5 timer ved 110 grader alm. ovn. Herefter fjernes folien og der skrues op til 175 grader og den steger i 30 min mere. Lad køllen hvile 20 min i alufolie, og server derefter med de bagte løg. Kartoffelfondant: Skræl kartoflerne, og halver dem og skær enderne lige af så de kan stå på begge ender. Kartoflerne brunes på alle sider i olien, på en sauterpande. Tilsæt de hele hvidløgsfed, timian og hønsebouillon, og krydr med salt og peber. Sæt kartoflerne i ovnen i panden og bag dem ved 175 gr i 25-30 min, kartoflerne skal vendes 2-3 gange i løbet af tilberedningen Rødvins-sovs: Alle grøntsagerne hakkes groft, og svitses i olie til løgene er klare, rødvin hældes ved og koges lidt ind uden låg i 10 min, hønsebouillon, timian, laurbærblade og peberkorn tilsættes. Herefter skal det småkoge i 45 min under låg. Det hele sies og grøntsagerne kasseres. Fløde tilsættes, og sovsen jævnes med meljævning til ønsket konsistens. Tilsæt evt. lidt kulør og smag til med salt. |
|
Opskriften er vist 49248 gange,
og udskrevet 602 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne i Nice - 2016-03-27 04:58:03 Denne ret skal proeves her til paaske 2016 - lyder bare saa laekkert! Elsker mad med Oel, hvorfor skal det altid vaere Vin!! I skulle prove at koge jeres muslinger i Oel istedet for vin, det belgierne!!! Mums |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne