Fransk nougat 03
Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder Indsendt : Red : |
|
|
kom glukose og honning i en lille kasserolle, kog op og lad det koge i 2 min. ved svag varme. kog i en anden gryde glukose op med sukker, skru ned, så snart lagen begynder at koge, lad lagen småsimre til den er let gylden ved 157*C. pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og vaniljekorn, og pisk dem helt stive. skru op for piskerisenes hastighed, og hæld langsomt først honningbladingen i og derefter den varme sukkerlage lidt ad gangen. skru ned for piskerisenes hastighed, og pisk i 2 min. til massen er blank og skinnende. rist mandler og nødder i en 200* varm ovn i 5min. vend dem ned i sukkermassen med det samme. hæld nougaten i en bradepande på 20x30cm beklæt med bagepapir og drysset med et tykt lag flormelis. hjælp nougaten helt ud i hjørnerne med en kagerulle. drys med flormelis, og lad nougaten hvile ved 15* 24 timer. skær aflange stykker med en brødkniv, lad stykkerne tørre i 45 min. og drys dem med flormelis. Tips: du må ik lave nougat i fugtigt vejer da den bliver blød |
|
Opskriften er vist 8368 gange,
og udskrevet 94 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Marie - 2011-10-16 19:42:16 Genial opskrift. Jeg kom tranebær i istedet for nødder = super! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne