Fransk nougat 03

Fransk nougat 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
20 g.glukose
120 g.akaciehonning
250 g.sukker
30 g.glukose
1 bægerpasteuiseret æggehvide
1 spsk.sukker
1 Vaniljestang
100 g.smuttede mandler
30 g.jordnødder uden skal
30 g.paranødder grofthakkede
30 g.pistacienødder
30 g.flormelis
 
 et madtermometer
 flormelis til drys
 
Opskrift:

kom glukose og honning i en lille kasserolle, kog op og lad det koge i 2 min. ved svag varme. kog i en anden gryde glukose op med sukker, skru ned, så snart lagen begynder at koge, lad lagen småsimre til den er let gylden ved 157*C. pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og vaniljekorn, og pisk dem helt stive. skru op for piskerisenes hastighed, og hæld langsomt først honningbladingen i og derefter den varme sukkerlage lidt ad gangen. skru ned for piskerisenes hastighed, og pisk i 2 min. til massen er blank og skinnende. rist mandler og nødder i en 200* varm ovn i 5min. vend dem ned i sukkermassen med det samme. hæld nougaten i en bradepande på 20x30cm beklæt med bagepapir og drysset med et tykt lag flormelis. hjælp nougaten helt ud i hjørnerne med en kagerulle. drys med flormelis, og lad nougaten hvile ved 15* 24 timer. skær aflange stykker med en brødkniv, lad stykkerne tørre i 45 min. og drys dem med flormelis.


Tips:

du må ik lave nougat i fugtigt vejer da den bliver blød





karakterer:
Opskriften er vist 8368 gange,
og udskrevet 94 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-16 19:42:16
Genial opskrift. Jeg kom tranebær i istedet for nødder = super!