Grønkål (Sønderjysk)
Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : IDC Indsendt : Red : |
|
|
Farfars opskrift.
10 -12 toppe grønkål skylles ribbes og koges
Når kålen er kølet af vrides den og hakkes gennem kødkakkeren
Ca. 10 kogte kartofler
½ kogt hvidkål og
1 stort løg hakkes også igennem kødhakkeren
Alt dampes i en gryde og 125 gram smør samt suppe fra hamburgryggen og salt tilsættes
Tilsidst 2½ dl piskefløde
Der tilsættes suppe fra hamburgryggen indtil grønkålen har spisekonsistens.
Min opskrift (lidt nemmere)
4 pakker kogt og hakket grønkål à 500 gr. (dybfrost)
1 pakke kogt og hakket hvidkål à 500 gr. (dybfrost)
Kålen optøes og varmes i en gryde.
Der tilsættes:
10 kogte og mosede kartofler eller en rest kartoffelmos.
1 stort løg der rives på rivejern
125 gr. smør
2½ dl. piskefløde
salt
og suppe fra hamburgryggen indtil kålen har spisekonsistens.
Kålen må gerne stå længe på komfuret ved svag varme og der røres jævnligt.
Tips: Der serveres hamburgryg, kålpølser og evt. stegt medisterpølse og kogt røget flæsk til, samt hvide og brunede kartofler. Der drikkes godt med øl og snaps til. |
|
Opskriften er vist 14433 gange,
og udskrevet 216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Suz - 2011-12-28 17:56:12 den opskrift glæder jeg mig til at afprøve ;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne