Grønkål (Sønderjysk)

Grønkål (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : IDC

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
10-12 toppe grønkål
10 kogte kartofler
0.5 kogt hvidkål
1 stort løg
125 g.smør
 suppe fra hamburgerryggen
 salt
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Farfars opskrift. 10 -12 toppe grønkål skylles ribbes og koges Når kålen er kølet af vrides den og hakkes gennem kødkakkeren Ca. 10 kogte kartofler ½ kogt hvidkål og 1 stort løg hakkes også igennem kødhakkeren Alt dampes i en gryde og 125 gram smør samt suppe fra hamburgryggen og salt tilsættes Tilsidst 2½ dl piskefløde Der tilsættes suppe fra hamburgryggen indtil grønkålen har spisekonsistens. Min opskrift (lidt nemmere) 4 pakker kogt og hakket grønkål à 500 gr. (dybfrost) 1 pakke kogt og hakket hvidkål à 500 gr. (dybfrost) Kålen optøes og varmes i en gryde. Der tilsættes: 10 kogte og mosede kartofler eller en rest kartoffelmos. 1 stort løg der rives på rivejern 125 gr. smør 2½ dl. piskefløde salt og suppe fra hamburgryggen indtil kålen har spisekonsistens. Kålen må gerne stå længe på komfuret ved svag varme og der røres jævnligt.

Tips:

Der serveres hamburgryg, kålpølser og evt. stegt medisterpølse og kogt røget flæsk til, samt hvide og brunede kartofler. Der drikkes godt med øl og snaps til.





karakterer:
Opskriften er vist 14434 gange,
og udskrevet 216 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-28 17:56:12
den opskrift glæder jeg mig til at afprøve ;-)