Bedstemors æblekage
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Ann Indsendt : Red : |
|
|
Ælt dejen sammen og deles herefter i 2 lige store dele, som trykkes flade med hånden. Stilles herefter på køl i 1 time med gennemsigtig film imellem lagene.
Imens skrælles æblerne og deles i 2 halve som udkernes. Herefter skæres de i tynde skiver på 2-3 mm og vendes i citronsaft. I en anden skål blandes resten af ingredienserne til fyldet, inden det vendes sammen med æblerne. På et melet bord ruller du den ene dejplade ud, så den er en smule større end din smurte tærteform. Læg den i formen og fordel fyldet jævnt i bunden. Herefter ruller du den anden dej ud og lægger den på toppen af fyldet. Når "låget" er kommet på lukkes kanterne forsigtigt med fingrene. Skær 4 brede snit i låget, så dampen kan komme ud. Pensl med vand og drys med rørsukker. Bages ved 200° grader i ca 45 min. Tips: Kan serveres lun evt. med en vaniljecreme, is eller cremefraiche. |
|
Opskriften er vist 16541 gange,
og udskrevet 158 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne