Bedstemors æblekage

Bedstemors æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Personer

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Ann

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
300 g.hvedemel
200 g.smør
100 g.sukker
1 æg
 
 Fyld:
5 store madæbler ca. 800 g i alt
125 g.sukker
2.5 spsk.hvedemel
1 tsk.stødt kanel
0.25 tsk.Muskatnød, friskrevet
0.5 citron saft heraf
40 g.smør i tern
1 tsk.rørsukker
 
Opskrift:
Ælt dejen sammen og deles herefter i 2 lige store dele, som trykkes flade med hånden. Stilles herefter på køl i 1 time med gennemsigtig film imellem lagene.
Imens skrælles æblerne og deles i 2 halve som udkernes.
Herefter skæres de i tynde skiver på 2-3 mm og vendes i citronsaft. I en anden skål blandes resten af ingredienserne til fyldet, inden det vendes sammen med æblerne.

På et melet bord ruller du den ene dejplade ud, så den er en smule større end din smurte tærteform. Læg den i formen og fordel fyldet jævnt i bunden. Herefter ruller du den anden dej ud og lægger den på toppen af fyldet. Når "låget" er kommet på lukkes kanterne forsigtigt med fingrene. Skær 4 brede snit i låget, så dampen kan komme ud. Pensl med vand og drys med rørsukker.

Bages ved 200° grader i ca 45 min.

Tips:

Kan serveres lun evt. med en vaniljecreme, is eller cremefraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 16562 gange,
og udskrevet 158 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu