Rigtige flødekarameller
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Fryseegnet : Nej Indsendt af : Rokkeq Indsendt : Red : |
|
|
Alle ingredienserne koges indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende (ca. 3 ½ time).
Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er først færdig kogt, når den er gylden og slipper grydens bund. Det tager lang tid, ved jævn god varme. Tjek med et sukker termometer. Karamellen skal minimum være 135 grader, men vigtigst af alt, være mørk gylden, tyk og sej. Gryden tages af varmen. Afsæt gerne en lille prøve på køkkenbordet når du har en fornemmelse af, at karamellen er færdig kogt. Du vil da hurtigt kunne vurdere, om karamelmassen vil blive for blød i konsistensen og derved skal koges mere. Karamellen hældes op i en beholder 18 X 18 centimeter der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg ligeledes et stykke olieret bagepapir på som top. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag - alternativt køleskab i 4 - 5 timer : Udskæres i 6 X 9 i alt 56 stk. Stykkerne indpakkes enkeltvis i stykker af cellofan. Tips: Man skal have tålmodighed, men den er det hele værd. HUSK at det er vigtigt at karamellen slipper i bunden og er tyktflydende, ellers bliver den alt for blød. |
|
Opskriften er vist 10614 gange,
og udskrevet 119 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Combardu - 2013-12-18 19:15:44 3½ T I M E er rigtig lang tid. 135 grader er en rigtig høj temperatur. Når jeg laver BLØDE karameller koger jeg til 122-123 grader! TS - 2012-11-29 20:35:01 Norring har du fuldt opskriften til punkt og prikke? :) Norring - 2012-06-20 11:59:05 Har prøvet den her opskrift..... Men hvorfor bliver hårdt som sten? Ved ikke lige hvad der er gået galt.... TS - 2011-01-27 18:23:57 De er super lækre, kan varmt anbefale dem, tættere på ægte flødekarameller kan man vist ikke komme.. Vil helt klar lave dem igen og folk er helt pjattet med dem <3 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne