Laksetatar
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind Kilde : Hjerting laks Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Befri laksen for evt. ben og skind. Hak den gennem de fine huller på kødhakkeren. Har du en foodprocessor kan den med fordel benyttes i stedet for.
Rør så farsen forsigtigt med de finthakkede løg, sennep og den rengjorte rogn. Smag til med salt, peber, olie og ca. halvdelen af de hakkede krydderurter efter eget valg.
Pisk cremefraiche med håndmixeren til en konsistens næsten som smør. Tilsæt salt, peber, citronsaft og resten af de hakkede krydderurter. Vend dem forsigtigt sammen. Opbevares på køl. Fordel nu laksemassen i et tyndt lag på kolde frokosttallerkner, så den dækker bunden. Form så en lille kugle af creme fraichen med en varm ske. Pynt med dildkviste eller andet. Anretning: Pynt evt. laksetataren med lidt små salater, og server ristet toastbrød eller hjemmebagt brød til. |
|
Opskriften er vist 70892 gange,
og udskrevet 1355 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2012-09-13 14:36:18 Der kan experimenteres lidt med blandingen her, for når krydderurterne kommer i blandingen bliver den mørkere og ikke så pæn i farven som inden, så måske alle krydderurterne skal i creme fraichen. Eller også kan creme fraicen kommes i også, så får den faktisk lidt af den røde farve tilbage, specielt rognen bliver meget flot og synlig. Per - 2012-09-13 14:33:59 Vi brugte nu rå laks, og det smagte dejligt, rimmet laks kan også bruges. Hvis du ikke kan finde lakserogn så prøv og kig efter ørrederogn. Kirsten - 2011-11-14 09:45:13 Da det er røget laks man bruger til laksetatar er det ikke nødvendigt med frysning - ellers korrekt. Det fremgår heller ikke af opskriften her, at det er røget laks, men det er da det, man "normalt" bruger. Lakserogn kan købes i ethvert velassorteret supermarked. På glas og er som regel placeret ved siden af kaviar og lign. på køl. Per Stryger - 2010-12-01 17:41:48 Hvis fisken skal spises rå SKAL den fryses i 1 døgn inden den spises. Plet - 2010-04-21 18:07:18 Hvor køber man lakserogn henne er der nogen der ved det? Skal fisk ikke først fryses når man spiser det rå. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne