Krydrede lammeboller med selleri
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Indsendt : Red : |
|
|
Gør de to slags selleri i stand og skær knoldsellerien i mundrette stykker.
Skær bladselleristilkene i stykker på 7-8 cm.
Kog begge slags selleri i 5-6 minutter i ¾ l. letsaltet vand.
Tag dem op med en hulske og læg dem i en skål.
Lad kogevandet blive i gryden.
Rist koriander og spidskommen let på en tør pande. Krydderierne skal konstant holdes i bevægelse, ellers brænder de. Stød dem eller kværn dem fint bagefter. Pil løg og hvidløg og skræl ingefæren. Hak de tre ting groft og kom dem i foodprocessoren sammen med 3-4 riv citronskal, de stødte krydderier, rasp og mælk. Kør til en ensartet masse. Tilsæt kød, æg og 1½ -2 tsk. salt og peber og kør til det er en jævn fars. Form farsen til boller på størrelse med små blommer med en ske og kog dem i ca. 5 min i kogevandet fra selleristykkerne. Kog fartsen af flere omgange og læg bollerne på et fad efterhånden som de bliver færdige. Kog kogevandet ind til 4-5 dl. og si det over i en skål. Rens gryden grundigt. Kom smør og mel i og bag det sammen over moderart varme. Spæd med det siede kogevand, lidt af gangen, rær i gryden hele tiden. Tilsæt mælk og kog saucen godt igennem. Tilsæt fløde og lad saucen koge yderligere et par minutter. Smag til med salt, peber, (evt. sukker) og citronsaft. Kom selleri og boller i saucen og bring forsigtigt retten på kogepunktet igen. Server med kartofler eller ris og hakkede krydderurter. Tips: Bollerne kan selvfølgelig også laves med hakket kalv og flæsk. |
|
Opskriften er vist 3174 gange,
og udskrevet 87 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne