Sylte af ribbensteg
Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Grisehandlerens søn Indsendt : Red : |
|
|
Skær sværen af ribbenstegene.
Skær sværen i skiver Skær kødet i skiver Læg kød og flæsk i en stor gryde og dæk det med vand Lad det stå natten over Dagen efter hældes vandet fra, og der hældes nyt på, så det lige dækker (så lidt så muligt) Skær 1½ løg i både og kom dem i gryden sammen med laurbær og peberkorn samt salt. Skum grundigt af samtidig med at det kommer i kog. Herefter koges det det i 2-3 timer (det skal falde fra hinanden) Tag kød og flæsk op og lad det køle af (flæsket skal ikke bruges, giv det til fuglene) Suppen koges ind, så der er ca. 1 liter tilbage. Si suppen så løg peberkorn og laurbærblade fjernes. (skal ikke bruges mere) Lad suppen stå til den er stiv og skrab noget af det øverste lag fedt af (så bliver den fedtfattig) Der skal bruges 2 forme a' 0,9 liter Kødet findeles (al evt. brusk og ben fjernes) Hvis der er meget fedt i stegen, fjernes det meste af det også) Skær 2½ løg i fine tern Kom kød og løgtern i foliebakken i lag (først kød så et lag løg samt stødt peber, så kød osv.) Peber drysses på sammen med løgtern efter behag. Når bakkerne er fyldt op trykkes det let sammen. Suppen eller skyen om du vil varmes op igen og hældes over kødet stille og roligt så den når ned til bunden af foliebakken. Fyld ikke for meget i (tryk kødet lidt inden du har dækket kødet med suppen) Det skal kun lige dække kødet. Tja, så lader du køleskabet klare resten. Det behøver ikke stå i pres. Bemærk: Der skal ikke bruges husblas. Husk en god kniv, når den skal skæres ud, ellers falder den fra hinanden!!! Tips: Serveres traditionelt med rugbrød rødbeder og stærk sennep. Denne sylte er fedtfattig men smager fantastisk og hænger sammen hvis følger opskriften. |
|
Opskriften er vist 19677 gange,
og udskrevet 406 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Ulla Krog - 2019-12-16 14:24:04 Kan jeg lave sylte af røget ribbenssteg? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne