Laksetærte
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksetern Kilde : Hjerting laks Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rul butterdejen ud til 2-3 mm. tykkelse. Beklæd en tærteform (24 cm.
i diameter) med dejen. Kom et stykke stanniol heri og lad dette
fyldes med grov salt helt op til kanten. Sæt formen ind i en 150 grader C. alm. ovn. Bagetiden er 30-45 minutter, til bunden er gylden.
Afkøl bunden i formen og fjern staniolen med saltet. Pisk æggene sammen med mælk og fløde, samt salt og peber. I denne blanding kommes terninger af laks 2x2 cm., hakket purløg, blancheret hel spinatblade, samt små baconterninger som er ristede. Kom det hele op i tærten og lad det bage i ovn i ca. 30 minutter ved en temperatur på 160 grader C. alm. ovn. Lige inden tærten er færdig drysses den med revet mozzarellaost og tærten bages yderligere 10 minutter. Tærten kan serveres kold - lun. Kan evt. serveres med grøn salat. |
|
Opskriften er vist 227930 gange,
og udskrevet 7528 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (30 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-10-03 21:29:41 Er opskriften kun beregnet til to personer? Helle - 2013-03-31 11:15:02 Lækker Tærte....Meenn den skulle altså have noget længere i ovnen end den halve time der står i opskriften. Jeg brugte også frosen spinat!! Kjeld - 2013-01-18 04:56:23 Grov madtærtebund passer perfekt til denne tærte kamilla - 2011-12-22 19:35:37 Rigtig lækker tærte. Ville være godt evt. med chilli eller hvidløg. - Nem at lave. :) Beth - 2008-11-28 13:50:56 God. Brugte en pk. (400g) frossen flødestuvet spinat istedet for frisk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne