Lammekølle med tomatkompot og basilikum
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Lammekøllen befries for fedt, krydres med salt og peber og lægges i et smurt ovnfast fad.
Steges i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 1 1/4 - 1 1/2 time.
Kødet skal derefter trække under et klæde eller folie 10 - 15 min. for ikke at miste saften. Kålen deles i blade (ikke for små stykker), dampes i letsaltet vand tilsat smør og lidt peber. De små forårsløg dampes og serveres hele. Anvendes porrer snittes disse i 1/2 cm. tykke små skiver. Porrerne kan dampes eller sauteres i smør. Tomatkompot: Tomaterne skoldes, flåes og befries for kerner. Hakkes groft og sauteres let i olie med timian og finthakket skalotteløg. hvidvinseddike tilsættes og koges næsten væk. Flåede dåsetomater hakkes fint og blandes i de friske tomater. Koges ind ved svag varme og smages til med salt, peber og evt. lidt presset hvidløg Koldt smør tilsættes under piskning. lige inden servering tilsættes grofthakket basilikum. Lammekødet skæres i tynde skiver og serveres med Kål, tomatkompot, kartofler og/eller andre grøntsager. |
|
Opskriften er vist 9977 gange,
og udskrevet 200 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne