Risalamande 04
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Plet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand under omrøring og kog dem 2 min.
Flæk vaniljestængerne. Tilsæt dem sammen med mælk. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden under låg ved svag varme ca 35 min. Rør i den af og til. Tag vaniljestængerne op. Skrab kernerne ud. Kom dem i grøden, og afkøl. Rør grøden med sukker og en hel mandel samt resten der skal være hakkede. Pisk fløden stiv og vend den i grøden. Sæt desserten kold til servering. Tips: Kirsebærsovsen kan serveres kold eller varm. |
|
Opskriften er vist 74973 gange,
og udskrevet 1260 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Ærensgaard - 2016-01-25 14:57:17 Fantastisk risalamande - dog bliver den kun bedre af flere mandler end angivet. den er absolut fryseegnet. Per - 2011-12-02 14:32:54 2 Vanillestænger til denne portion er måske lige i overkanten, de er jo ret dyre, du kan sagtens nøjes med 1 vanillestang. Vanillestængerne er ogsp med til at gøre grøde lidt mørk, men det har ingen praktisk betydning. Stængerne skal dog tages op af gryden inden den stilles til afkøling, da de ellers vil farve grøden endnu mere. Og så er grøden lidt fast i det, kan være det er pga. vi har brugt en rigelig stor gryde, men bliver den for fast kan der tilsættes mere mælk, både før og efter den er afkølet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne