Gærklejner uden æg 02
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt af : LL Indsendt : Red : |
|
|
Smuldr gæren og rør den ud i den lune mælk (ca. 30 grader). Skær margarinen i små tern og kom den i sammen med sukker og kardemomme. (Margarinen skal være blød, evt. 30 sek. i mikroovn). Tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen slipper.
Hæver 3/4 time ved stuetemperatur
Rul dejen ud (ikke for tyndt) og skær den med en klejnespore og vrid klejnerne.
Kom svinefedtet i en stor gryde og varm op til det syder omkring en tændstik (uden svovl).
Kom klejnerne i fedtet 5-6 ad gangen, og bag/kog dem et par minutter på hver side. Brug en strikkepind eller trægrillspyd til at vende og tage klejnerne op med.
Serveres nybagte med syltetøj og flormelis.
Tips: Er fryseegnet. Varmes i ovn v/ 200 g. i ca. 5 min. |
|
Opskriften er vist 11754 gange,
og udskrevet 242 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (30 stemmer) |
|
Kommentarer Mig - 2013-12-14 16:32:21 Super lækre :-) Anne Marie - 2012-12-05 20:35:44 Nøj hvor er de gode - lækre - som norske klejner - en ren 10'er Mie S. - 2010-12-11 23:23:33 Super dejligt med gærklejner uden æg, da min datter har allergi, og de smager fantastisk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne