Gammeldags hvidkålsdolmer

Gammeldags hvidkålsdolmer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gammeldags hvidkålsdolmer, billede 4 Gammeldags hvidkålsdolmer, billede 1 Gammeldags hvidkålsdolmer, billede 2 Gammeldags hvidkålsdolmer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hvidkålshoved
 
 Fars:
1 løg
1000 g.hakket svinekød
2.5 dl.mælk
3 æg
150 g.hvedemel
 salt
 peber
 
 Grøntsagsbund:
2 løg
0.5 bladselleri
3 gulerødder
100 g.bacontern
1 l.svinebouillon
 
Opskrift:
Sæt en gryde over med vand og bring det i kog, gryden skal være stor nok til at hvidkålshovedet kan dækkes med vand.

Mens vandt bringes i kog udhules hvidkålshovedet ved først at skære stokken ud og siden skære ud mod kanten, dog uden at skære igennem yderbladene.

Hvidkålshovedet lægges i det kogende vand et par minutter, når det yderste blade er bløde tages hovedet op og de yderste blade tages af. Hovedet lægges tilbage i det kogende vand og processen gentages til du har ca 20 blade.


Fars:
Riv løget fint. Rør kødet med revet løg og hvedemel, tilsæt æggene og siden mælk lidt efter lidt til en passende konsistens.

Fordel farsen i 10-12 hvidkålsblade, går bladene i stykker så læg gerne et ekstra omkring.


Indmaden fra det udhulde hviskålshoved skæres i grove tern sammen med bladselleri og gulerødder og ristes sammen med bacontern på en pande. Lægges i bunden af en bradepande, læg kålpakkerne herpå og hæld bouillon ved. Sæt bradepanden i ovnen ved 230 grader C i ca 60 minutter.


Kåldomlerne tages af og lægges på fad eller tallerken. Hæld væden fra grønsagerne evt. i sigte med gem grønsagerne. Væden jævnes let med en smørbolle.


Serveres med kogte hvide kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 19415 gange,
og udskrevet 196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-07-30 07:30:05
man skal ikke skylle citrontimian, så er smaen ikke så kræftig!!

  -   2007-04-27 18:05:07
Umiddelbart noget af det bedste man kan lave med laks efter min mening...