Gammeldags hvidkålsdolmer
Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt en gryde over med vand og bring det i kog, gryden skal være stor nok til at hvidkålshovedet kan dækkes med vand.
Mens vandt bringes i kog udhules hvidkålshovedet ved først at skære stokken ud og siden skære ud mod kanten, dog uden at skære igennem yderbladene. Hvidkålshovedet lægges i det kogende vand et par minutter, når det yderste blade er bløde tages hovedet op og de yderste blade tages af. Hovedet lægges tilbage i det kogende vand og processen gentages til du har ca 20 blade. Fars: Riv løget fint. Rør kødet med revet løg og hvedemel, tilsæt æggene og siden mælk lidt efter lidt til en passende konsistens. Fordel farsen i 10-12 hvidkålsblade, går bladene i stykker så læg gerne et ekstra omkring. Indmaden fra det udhulde hviskålshoved skæres i grove tern sammen med bladselleri og gulerødder og ristes sammen med bacontern på en pande. Lægges i bunden af en bradepande, læg kålpakkerne herpå og hæld bouillon ved. Sæt bradepanden i ovnen ved 230 grader C i ca 60 minutter. Kåldomlerne tages af og lægges på fad eller tallerken. Hæld væden fra grønsagerne evt. i sigte med gem grønsagerne. Væden jævnes let med en smørbolle. Serveres med kogte hvide kartofler. |
|
Opskriften er vist 19401 gange,
og udskrevet 196 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer katja - 2007-07-30 07:30:05 man skal ikke skylle citrontimian, så er smaen ikke så kræftig!! Kasper - 2007-04-27 18:05:07 Umiddelbart noget af det bedste man kan lave med laks efter min mening... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne