Gløgg DeLuxe
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Yogi Indsendt : Red : |
|
|
Alle ingredienserne bringes i kog.
Lad det simre i 4 timer, eller indtil det er reduceret til ca. det halve. De ca. 6 liter er den essens, som du laver din gløgg af, når du vil servere et glas. Tag en mængde essens og tilsæt lige så meget rødvin - altså 1:1 Varm gløggen op, men undgå at få den helt op at koge. Glassene tilsættes rom-marinerede rosiner og mandelflager, og den varme gløgg hældes over, hvorefter drikken serveres. Tips: Lav dine egne varianter af spiritus-marinerede tilbehør til gløggen, men her er nogle forslag til opskriften: 1. lage: 5 dl portvin 3 kanelstænger 75 g honningsyltede tranebær 2. lage: 5 dl gran marnier 100 g syltet mini orange 5 stjerneanis 3. lage: 5 dl Hansen rom 100 g lyse jumbo rosiner 1 mexicansk vaniljestang 4. lage: 5 dl blåbær snaps 75 g mandler 10 hele kardemommefrø Da gløgg-essensen ender med at give 12 liter færdig gløgg, kan du hælde de 6 liter gløggessens på flasker, der ca. indeholder 7 dl. - så er det bare at tage en vinflaske for hver gløggessens du skal bruge. Overvej også at bruge resultatet som en alternativ værtindegave. |
|
Opskriften er vist 10169 gange,
og udskrevet 145 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-12-15 12:48:22 ;-)tak for opskriften Yogi - 2010-12-28 14:18:59 Gløgg-essensen kan konserveres med 2 tsk. atamon til 4 liter essens. Jeg ved ikke, hvad holdbarheden bliver, men husk at essensen ikke må være 100 grader, når atamonen tilsættes. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne