Laksemousse med fersk laks

Laksemousse med fersk laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :
Laksemousse med fersk laks, billede 4 Laksemousse med fersk laks, billede 1 Laksemousse med fersk laks, billede 2 Laksemousse med fersk laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
0.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
100 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
   
Opskrift:
Læg laksefiletten i en skål eller fad, hæld hvidvin ved og drys med salt. sæt i mikroovnen 4-5 minutter. Køles af.

Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.

Bland laks med finthakket bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber.

Træk husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af lakseblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring.

Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. Fordel moussen i 4 oliesmurte portionsskåle. Bank formene let mod bordet. Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer.

Ved serveringen:
Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener.

Serveres med ristet brød eller flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 148029 gange,
og udskrevet 4410 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6286 (1496 kcal)
KJ pr. Pers. 1571 (374 kcal)
Vægt ialt 712 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 882 KJ (210 kcal)
Protein 9.9 gram
Fedt 18.0 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-27 19:04:54
Jeg plukker det halve i små stykker, og resten blænder jeg kort, kan også Moses med en gaffel. Brug gerne ørred det giver også en fin smag, brug samme fremgangsmåde. Retten er fin som forret pyntet med rejer , kaviar, tomat, agurk og æg. Jeg laver den altid på fad, så gæsterne selv tager efter vor meget de ønsker.

  -   2011-07-28 16:40:27
Ville lige høre om der er nogen der har prøvet denne her opskrift også vil jeg spørge om laksen skal blendes eller noget??