Jordbærmedalje
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt : Red : |
|
|
Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i.
Tilsæt fløde eller æggeblomme og saml dejen.
Rul den ud til to runde plader.
Prik dem med en gaffel og bag dem ved 175ºC i ca. 10 min.
Lad dem svale.
Creme: Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelse i. Hæld koghed fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag gryden fra varmen og lad cremen svale. Fisk vaniljen op. Skær de fleste af jordbærrene i skiver og vend dem i den helt kolde creme. Læg medaljen sammen med jordbærcreme. Drys med flormelis og pynt med hele jordbær. |
|
Opskriften er vist 5166 gange,
og udskrevet 78 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2009-07-28 21:14:09 Halløjsa... Opskriften er fra 'Karolines Køkken - 5' - udgivet i 1992. :-) Den bliver ekstra lækker, hvis en del af spinaten erstattes med rejer. Jeg kommer gerne lidt rød peber i strimler ved (Den må gerne blancheres først). - Evt. en smule rødløg med i mixeren. Husk at dejen skal dække rundt om fyldet. Det giver ekstra fasthed. Den er fryseegnet - max 2.mdr. God fornøjelse. Ps.: 1 time 10 min er ok - ingen varmluft, da pateen derved tørrer ind. Husk at dække over med folie !!! Lis - 2005-01-01 01:01:01 bagetid 1 time og 10 min ved 150 grader Lis - 2005-01-01 01:01:01 Hvorlænge skal den stå i ovnen og ved hvilken temp.? Kirsten - 2005-01-01 01:01:01 ingen ovntemperatur og ingen bagetid |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne