Valentinsdagskage (Hjertekage)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Babygirldontcry Indsendt : Red : |
|
|
Pisk æg og sukker og kornene fra vanilje (eller vaniljesukker) i ca. 10 min. med en håndmikser, eller til det er skummende. Tilsæt citronskal.
Bland mel med bagepulver og salt i en anden skål, og drys det igennem en si i æggeskummet. Vend derefter revet æble og olie i dejen. Fyld straks dejen i en smurt hjerteform (eller anden form). Sæt kagen i en 175 grader varm ovn. Bages ca. i 40 min. Prøv om kagen er bagt ved at stikke et træspid i kagen - der må ikke være rå dej på. Afkøl den bagte kage og tage den ud af formen, mens den endnu er lun. Sæt kagen på et fad. Smør syltetøj i et jævnt lag på toppen. Marcipanhjerte: Ælt marcipanen igennem med lidt rødt eddikelage til en passende lyserød farve. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir. Læg hjertekageformen ovenpå og skær rundt i kanten til et hjerte. Læg marcipanhjertet på toppen af kagen og drys med en anelse flormelis igennem en si lige inden servering. Tips: Små hjerter: Kagen kan laves uden syltetøj og overtræk. Tilsæt evt. 50 gram ekstra sukker i dejen. Fyld den i 6-8 små portionsforme i hjertefacon f.eks. silikoneforme eller ovnfaste forme. Bag kagerne i midten af en 175 grader varm ovn i ca. 25 min. |
|
Opskriften er vist 7759 gange,
og udskrevet 110 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Anne kyndi - 2015-12-11 12:19:30 Den smager såååå godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne