Florentinere 03

Florentinere 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : lillejuleaften

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Florentinere:
115 g.hakkede smuttede mandler
115 g.hele hasselnødder
115 g.brazil nødder
115 g.dåsefrugt
227 g.glaserede kirsebær
45 g.hvedemel
0.25 tsk.allspice (valgfrit)
0.25 tsk.Muskatnød, stødt (valgfrit)
100 g.sukker
120 ml.honning
 
 Chokoladeovertræk:
100 g.semisød chokolade
1 tsk.olie
 
Opskrift:
Forvarm ovnen på 175 c.
Smør en 23 cm springform.

Læg hasselnødderne på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 min indtil overfladen begynder at flage.
Tag de varme nødder og rul dem ind i et viskestykke. Lad nødderne dampe i ca. 10 min.
Gnub skindet af nødderne og lad dem afkøle.
Hak nødderne groft.

Rist mandler og brazil nødder i ovnen i 8-10 min. til de er let brune.
Lad nødderne køle af og hak dem groft.

Rens og tør frugten + kirsebærrene og læg det i en skål sammen med nødderne.
Tilsæt mel og krydderier.
Rør til melet dækker frugten.

Kom honning og sukker i en kasserolle over lav varme.
Rør til sukker og honning er opløst.

Rør honningmixturen sammen med frugten + nødderne.
Hæld mixturen i formen og bag i 25-30 min. til overfladen er gylden og boblet.

Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt olien.
Hæld chokoladen over konfekten (skal være helt afkølet)

Sæt konfekten i køleskabet i en halvtime og server stuetempereret.





karakterer:
Opskriften er vist 6012 gange,
og udskrevet 96 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu