Limemarineret sildehaj

Limemarineret sildehaj, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : HajFisk - Sildehaj

Ukendt oprindelseslandKilde : Fiskehuset Thisted

Indsendt :      Red :
Limemarineret sildehaj, billede 4 Limemarineret sildehaj, billede 1 Limemarineret sildehaj, billede 2 Limemarineret sildehaj, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Sildehajs steak a 160 g.
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 dl. Limesaft
1 Lime
   
  Mos:
750 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
250 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Ovnbagte grønsager:
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
   
  Karrydressing:
100 gram Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Lime, skal og saft heraf
1 tsk. Karry
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Fintrevet skal fra 1 lime, limesaft, olie salt og peber blandes i en plastikpose og hajsteksne lægges heri og marinere et par timer.

Mos:
Kartofler og selleri skrælles og skære si mindre stykker, koges møre uden salt og moses til en grov mos, der må gerne være lidt klumper i. Smør tilsættes og mosen smages til med salt og peber.

Ovnbagte grønsager:
Løgene pilles og gulerødder og pastinakker skrælles, det hele skæres i passende stykker som vendes med olivenolie, salt og peber. Hældes ud i en bradepande, gerne med bagepapir i bunden og sættes i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter.

Karrydressing:
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen og smag til med lime, salt og karry.

Sildehajen tages op af marinaden og steges på en tør pande i den marinade der hænger ved, 2-3 minutter på hver side.

Tips:






karakterer:
Opskriften er vist 12768 gange,
og udskrevet 202 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13224 (3148 kcal)
KJ pr. Pers. 3306 (787 kcal)
Vægt ialt 2588 gram
Vægt pr. Pers. 647 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 510 KJ (121 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 9.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu