Luciabrød 04
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Lucia Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : MissGammelgaard Indsendt : Red : |
|
|
Smelt smørret over svag varme. Bland mælken i og udrør gæren i blandingen når den er lunken.
Lad safran trække med 1 tsk. sukker i det kogende vand i 2 timer. Kom det i mælkeblandingen. Tilsæt æg og sukker og pisk let. Kom melet i og ælt, til dejen bliver glat (jo mere der æltes jo bedre bliver dejen, regn derfor med æltning på ca. 15-20 min). Lad dejen hæve i 1/2 time. Slå dejen ned og ælt igen i ca. 15 min. Del den i flere stykker og tril den til fingertykke pølser. Pølserne kan formes og snos til små dekorative figurer, og pyntes med rosiner. Lad brødene efterhæve på pladen i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg, og bag brødene ved 250 grader i ca. 15 min. Tips: Luciabrød spises i Sverige den 13. december -gerne med gløg til. Denne tradition skyldes Skt. Lucia der bragte de kristne mad, da de blev forfulgt i Italien i Oldtiden. hvis man ikke er meget for rosiner, kan disse undlades og erstattes med tranebær eller kandiserede mandler. |
|
Opskriften er vist 3906 gange,
og udskrevet 71 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne