Forloren Hare Deluxe med 'vildt' sovs

Forloren Hare Deluxe med 'vildt' sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Bryghuset Berg

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Haren:
500 g.hakket kalv og flæsk
500 g.hakket svinekød
 Bacontern 2 pakker eller 2 pakker bacon i skiver
2 æg
4 spsk.hvedemel
 Salt
 peber
2 dl.mælk
 
 Stegeskyen:
5 dl.let- eller sødmælk
 Kulør
 
 Sovs:
 Stegesky fra haren
 Smør
 hvedemel
5 dl.piskefløde
 Salt
 peber
1 stænkWorcestershire Sauce
1 tsk.tomatpure
4-5 spsk.(med top)ribsgelé
 
Opskrift:
Alle ingredienser til haren æltes sammen og fyldes i et smurt ovnfast fad. Haren glattes ud med en fugtig paletkniv. Bacontern stikkes i, eller skiver af bacon lægges over hele haren.

Stegesky:
Mælken opvarmes under omrøring, ved svag varme. Kulør hældes i til mælken har fået en "lys chokolade" farve.
Haren steges i ovn (varmluft) ved v. ca. 180-200 grader i ca. 1 time.
Efter de første 15 minutter overhældes haren med 1/2 delen af stegeskyen. Efter 30 minutter hældes skyen fra haren. Gem den, den skal bruges til sovs! Resten af stegeskyen hældes over haren, som steger videre i 20-30 minutter. Stegeskyen ved haren hældes over til det der allerede er taget fra.
Lad haren hvile i 5-10 minutter, mens du laver sovsen:

Sovs:
Lav en opbagt sovs med smør, mel og stegesky.
Jævn med piskefløde og tilsæt ribsgelé.
Smag til med salt og peber, Worcester Shire Sauce og pure.



Tips:

Serveres med hvide kartofler. Skal det være vildt Deluxe, hjemme hos os, laver vi både brune og hvide kartofler til, samt dejlig luftig Waldorfsalat. UDEN mayonnaise! Det er en sikker vinder hos børn og gæster.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Opskriften er vist 23109 gange,
og udskrevet 611 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu