Grydestegt grønlandsk lammebov

Grydestegt grønlandsk lammebov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : ulla jørgensen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammebov med ben
 salt
 peber
 chili efter behov og mod
1.5 løg
4 store fed hvidløg
0.25 selleri
1 pastinak
2 gulerødder
1 bdt.radiser eller ½ kinaradise eller 2 majroer
1 porre
2 kvistesalvie
5 små kviste timian
2 kvisteoregano
0.5 dl.olivenolie
1 øl
5 dl.vand
 
Opskrift:
Kødet vaskes, duppes tørt med køkkenrulle og gnides med salt, peber og drysses med chili.
Grøntsagerne snittes i passende store størrelser. De må gerne være meget grove.

Løg og hvidløg svitses i olie
Kødet brunes på begge sider.
Tilsæt øl og lad det koge op.
Tilsæt resten af grøntsagerne og tilsæt vand til kødet næsten er dækket.
Lad det simre i 2 timer.
Si grøntsagerne fra suppen, hvor væden kommer ned i en skål.
Tag kødet op og lad det hvile under en staniol, mens du blender grøntsagerne.
Når grøntsagerne er blendet, kan du vælge:
De blendede grøntsager tilføjes væden fra retten, som bruges til sovs, eller de kan lægges ned i 4 portionsskåle, dækkes med toppingost, lægges i ovn ved 200 gr. til osten smelter og får farve og serveres som tilbehør.
Vælger du det sidste kan du bruge væden som almindelig sovs med enten opbagning, melrystning eller majsmelsblanding. Kulør efter behov.


Tips:

Du kan vælge at servere retten bare med kogte kartofler. Andre ideer er pandestegte svampe. Salat af enhver art. Tomater garneret med ost og bagt i ovnen ved 190 gr. til osten er gylden.





karakterer:
Opskriften er vist 11646 gange,
og udskrevet 198 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-06 00:12:37
hold kæft den er god