Appelsinglaseret Nakkesteg

Appelsinglaseret Nakkesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Viktor

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.Svinenakke steg
1.5 l.appelsinjuice
4-5 dl.sukker
10 fedhvidløg
 salt
 peber
3 laurbærblade
 
Opskrift:
Smelt sukkeret i en gryde. Nå sukkeret er smeltet, hæld juicen i gryden og lad sukkeret blande sig med juicen. Steg stegen på en pande med salt og peber til den bliver brun. Skær hvidløgene i halve og smid dem i en stegeso sammen med appelsinjuicen og put til sidst stegen i sammen med laurbærblade.
Sæt stegesoen i en ovn på 200 c. i cirka 2 timer til den stegen er 85 c. inde i midten. Tag stegen op og server den møre steg.

Tips:

Tilbehør kunne evt. være kartofler efter smag og du kan bruge juicen som sauce. Du kan også få salat til.





karakterer:
Opskriften er vist 13437 gange,
og udskrevet 403 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-26 23:17:12
Helt fantastisk lækker - Lavede den dog ikke i stegeso men i en stor tykbundet gryde på konfuret. Man skal dog lige passe på når man tilsætter juicen til den smeltede sukker. Måske man med fordel kan varme juicen op inden, så man undgår at sukkeret sprutter, sprøjter og sprænger. Men helt genial opskrift jeg aldrig selv ville være kommet på og hele familien, samt gæsterne, var vilde med både stegen og den sauce jeg lavede på den væde der var tilbage. Meget speciel og rigtig, rigtig lækker!

  -   2012-05-20 20:32:56
Det er en rigtig god ret, nem at lave. Vi fik en kryddersauce til og nye danske kartofler, det smagte rigtig godt

  -   2011-04-03 16:41:44
Genialt, især den appelsinjuice-sauce :)