Laks med purløgssauce

Laks med purløgssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 stykker laksefilet a 250- 300 g
1 dl.hvidvin
 salt
 hvid peber
 
 Purløgssauce:
2 dl.fiskefond
1 bdt.purløg
2 tsk.maizenamel
2 spsk.vand
1.5 tsk.dijonsennep
1.5 tsk.citronsaft
 salt
 peber
1 dl.piskefløde
 
 Spinatsauté:
300 g.blancheret, helbladet spinat
1 skalotteløg
1 fedhvidløg
75 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Laksestykkerne lægges i et smurt ildfast fad, smøres med lidt smør og krydres. Hvidvinen hældes ved, og fadet dækkes med folie. Dampes i ovnen ved 180 gr. i 10-15 min.

Purløgssauce:
Fiskefonden bringes i kog og jævnes med majsstivelse udrørt i vand. Smages til med dijonsennep, citronsaft, salt og peber. Lige før serveringen tilsættes væden fra laksen, fløden piskes til skum og vendes i. Finthakket purløg vendes i.

Spinatsauté:
Hak skalotteløg og hvidløg og svits det i smørret. Tilsæt spinaten og steg det hele ved svag varme. Smag til med salt og peber.

Serveres med kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 13407 gange,
og udskrevet 332 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu