kogt oksespidsbryst med peberrodssauce

kogt oksespidsbryst med peberrodssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gogo

Indsendt :      Red :
kogt oksespidsbryst med peberrodssauce, billede 4 kogt oksespidsbryst med peberrodssauce, billede 1 kogt oksespidsbryst med peberrodssauce, billede 2 kogt oksespidsbryst med peberrodssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Oksespidsbryst, rå
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

7 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Peberrod, revet Revet peberrod sælges gerne i breve/poser af 40 gram.
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
brystet dækkes af vand i rummelig gryde, når det begynder at koge skummes fedt og uklarheder væk med en øse.

Salt, gulerod, løg pastinak og porre tilsættes, koges ca. 1,5-2 timer indtil det er mørt. tag brystet op og lad det hvile.

suppen sies og gemmes til den skal tilsættes i saucen.

Smelt smør i ny gryde, rør mel i og tilsæt suppe (kogevand fra bryst) smag til med salt, peber, eddike. lad det simre lidt mens du skærer kødet ud hvorefter der tilsættes revet peberrod i saucen. saucen må ikke koge efter tilsætning af peberrod i fare for at miste smagen.

Tips:

Husk at det er ca. mål





karakterer:
Opskriften er vist 183580 gange,
og udskrevet 3415 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11511 (2740 kcal)
KJ pr. Pers. 2877 (685 kcal)
Vægt ialt 2548 gram
Vægt pr. Pers. 637 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 451 KJ (107 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-21 18:31:54
Billedet / Opskriften snyder lidt, du må ikke forledes til at tro at de udkogte grønsager skal serveres.. Lad den siede fond koge lidt ekstra ind inden du starter på sovsen - det lønner sig. Kog nogle gode kartofler, og i sidste øjeblik smid et par friske gulerødder og broccoli-asparges ned til kartoflerne. (Prise Brødrene ville jo nok have sagt at de skulle mødes i gryden.. Men det gør jeg ikke). Derefter er det bare at følge opskriften, og til slut tilføje et skvæt 38% god dansk fløde samt lidt friskpresset citron. Velbekommen

  -   2020-11-07 22:10:03
7. November 2020 Fandt et stykke spidsbryst på 1½ kg i Aldi i dag til blot 56,-, fordi det var sidste salgsdag, så det skulle jo laves til aften. Jeg benyttede denne opskrift som klar guideline og selvom den revne peberrod ganske vist kom med i indkøbskurven, lå jeg ikke inde med Pastinak eller Porre. Det blev istedet erstattet med en god skive Knoldselleri skåret i små tern. Alt gik som det skulle, men jeg kan tilføje, at den revne Peberrod snildt kan hakkes lidt ekstra før det kommes i og at den knap færdige sovs godt må køle lidt mere ned, før Peberroden kommes i. For bare det at den ligger og "sovser sig" oppe omkring kogepunktet, tager for megen smag væk fra Peberroden. Så lad sovsen køle mindst 5-10 grader mere ned og så skulle den være der. Det kan også kraftigt anbefales at reducere kogevandet eller reducere det ind til en trediedel eller fjerdedel, før der kommes fløde i. Det vinder man kun guldmedaljer ved. Alt i alt bare et pragtmåltid. Der er ikke noget som at blive mæt af rigtig god mad.