Safranris - Iransk ris
Fryseegnet : Nej Indsendt af : Iraninfo.dk Indsendt : Red : |
|
|
Denne form for ris kaldet "Polow" eller "Chelow" er den ris man spiser sammen med de fleste gryderetter eller grilretter. Husk at i Iran spiser man ris som tilbehør til kød, fisk eller kylling på samme måde som man spiser kartofler her i Danmark til maden. så ris er en vigtig del af de fleste gryderetter.
Læg risene i lunkent vand, så risene er dækket helt ca. 1/2 time før. Si vandet fra. Bring ca. 3/4 liter vand pr. person i kog i en gryde sammen med salt. Risen tilsættes og med jævne mellemrum (ca. 2 minutter) smages på risene indtil de er næsten kogt, men ikke helt. Hæld risene i en sigte, så vandet sies fra. Bring ca. 10 ml vand og 5 ml olie i kog i gryden. Hæld risene tilbage i gryden i kegleform. Bland safran og sukker og opløs det i 10 ml kogende vand. Hæld safranblandingen ned til risene på ét sted - ikke over det hele! Læg låg på. Skru ned for laveste blus og lad stå i 10 minutter. Smelt smørret. Hæld risene ud på et stort serveringsfad med de safranfarvede ris øverst som pynt. Det smeltede smør hældes jævnt over risene - benyt evt. en hulske. Tips: Husk at købe original Safran fra Iran. det er den eneste rigtige safran den Safran du køber som kommer fra Spanien eller andre steder er ca. 70% farvestoffer og har ingen smag og duft i forhold til de iranske Safran. køb den i iranske specialbutikker med original emballage. |
|
Opskriften er vist 23100 gange,
og udskrevet 170 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer sofia - 2013-02-25 16:47:23 opløs gerne safran i en halv kop rosenvand inden det tilsættes risene:) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne