Dolmeh - Persisk dolma- Iranske vinblad dolmades
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Fryseegnet : Nej Indsendt af : Iraninfo.dk Indsendt : Red : |
|
|
Svits hakket løg i olie med mellemvarme indtil de er gyldne. tilsæt det hakkede oksekød og brun det. tilsæt 1/2 kop vand, salt, peber og tomatpure, rør i gryden og bland det sammen indtil vandet/blandingen begynder at koge lad et simre indtil vandet er fordampet. Vask og hak urterne meget fin og svits det i et par minutter i lidt olie indtil de lige skifter farve til mørk grønne du skal røre i det med en grydeske så de ikke brænder på, husk at du ikke skal stege urterne for meget for så bliver de sprøde og mister smagen og bliver bitter.
Kom 2 kopper vand i kog i en lille gryde, tilsæt nu 1 tsk. salt og risen og kog risen kun indtil risen er begyndt at blive blød. Sigt vandet fra og lad risen blive afkølet langsomt. Vask vinblade og læg dem flad i en gryde en efter en på hindanden hæld vand i gryde indtil toppen er dækket med vand, kom lidt salt i, kom det i kog og lad bladene koge i 1-2 minutter indtil bladene er ledt bløde. dræn vandet fra og lad bladene afkøles. Nu blander man tilberedt afkølet kød, urter og risen sammen i en gryde, husk på at alle ingredienser er afkølet på dette tidspunkt. Blad frisk presset limejuice, sukker, salt og peber sammen. kom det halve i fyld blandingen som er blevet forberedt før og bland fyldet med lime blandingen sammen igen. Hæld 2-3 ske olie i bunden af en gryde, nu placeres 2-3 lag vin blade i bunden af gryden. tag 2 vinblade af gangen og læg forskudt dem ovenpå hindanden så de tilsammen dækker bladhullerne. læg lidt dolme fyld i midten af bladet og rul stramt siderne/bladspidserne sammen omkring fyldet. læg det i gryden og fortsat indtil alle bladene er rullet omkring fyld. de rullede dolme lægges i gryden en efter en (pakkes tæt sammen i gryden). Tilsæt nu olie og 1/2 glas kogt varmt vand til. Sæt låg på og kog i ca. 20-30 minutter med lav varme. Hvis nødvendig kom lidt mere vand på undervejs. Tilsæt resten af limejuice/sukker blanding til retten og lad det koge videre i yderligere 2-3 minuter. De færdige dolme tages forsigtigt ud af gryden og placeres på in fad og er klar til servering. kan også nydes kolde. Tips: Dolme kan nydes både varmt og koldt. Brug mastokhiyar (Iransk Tzatziki) og iransk brød som tilbehør. Hvis du ikke har adgang til friske vinblade kan du købe dem konserveret i alle indvandrebutikker. |
|
Opskriften er vist 11438 gange,
og udskrevet 187 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-11-22 09:35:39 Den bedste man kan få lav det |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne