Spinattoppe med laks

Spinattoppe med laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksestrimler

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.frosset eller frisk spinat
150 g.daggammelt, afskorpet franskbrød
4 storeæg
2.5 dl.Madlavningsfløde 18 %
 salt
 peber
 evt.Muskatnød, friskrevet
 laksestrimler eller tynde skiver laks
 
Opskrift:
Frossen spinat optøes og vandet knuges af. Franskbrødet smuldres godt og blandes med fløden - spinaten kommes i -æggene deles i blomme og hvide, blommerne røres i spinatmassen, salt og evt. muskat røres i - hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i. Små runde ovnfaste forme smøres godt og spinaten hældes i. Formene sættes i ovnen i vandbad der går halvt op om formene og bag dem på den nederste rille ved ca. 175 gr. i ca. 30 min. Lad dem køle godt af. På et fad anrettes først laksestrimler eller skiver - herpå lægges en spinattop - over denne igen et lille stykke laks, der pyntes med en lille tot dild.

Der gives en dressing af lige dele kvark naturel og 9% syrnet fløde, der er rørt med knust hvidløg, salt og peber. Flutes er lækkert som tilbehør.

Spinattoppene er velegnet til at fryse -tø op og anret med laksen.





karakterer:
Opskriften er vist 14380 gange,
og udskrevet 270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejlig forret - laksen kan erstattes af røget svinemørbrad eller lignende