Croquembouche
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Frankrig Fryseegnet : Bollerne selv er frysegenet i op til en måned. Indsendt af : Popze Indsendt : |
|
|
Start med cremen der skal i bollerne.
Put mælk og vanilje stængerne (selvfølgelig med udskrabet korn) ned i sauce pande. Opvarm det nemsomt og forsigtigt til mælken er næsten ved at koge. Fjern sauce panden fra varmen. pisk blommer, majsmel og sukker i en skål, hvor du lidt efter lid tilsætter den varme mælk. Pisk godt så at blommerne ikke ender som røræg. Tilføj hele blandingen tilbage til sauce panden og varm den over medium varme indtil cremen koger. Nedkøl den hurtigt! Put let madfilm helt tæt ned på overfladen af cremen, så der ikke bliver dannet skind. Når den er køligere tilsættes smør og den stilles nu i køleskabet. Bollerne: Bring vand og mælk i kog sammen med smøret og saltet. Tilsæt melet og rør godt! pas på det ikke brænder på. Tilføj smør og sukker. Når dejen slipper gryden, og ikke hænger fast nogle steder, da fjernes gryden fra varmen. Nu tilføjes æggene lidt af gangen og piskes godt ind i det hele til man har en glat og flot dej. Put nu dejen i en sprøjteposen (dette er nemmest) som har en tyl der er ca 1,5 cm i diameter. Sprøjt nu små klatter ud der gerne skulle være 3*2 cm (altså 3 cm i diameter og 2 cm i højden) sørg for at gøre plads da de vokser meget. Bag dem i 25-30 minutter ved 200 grader. Kik ikke til dem med det samme, da de ligesom soufflé kan kollapse. Når bollerne er bagte og gyldne, tages de ud og køles af. Fyld endnu en sprøjtepose (eller den du havde før) med cremen fra køleskabet. Rør lidt i den før du propper den i posen. Prop en glat tyl i posen med en lille "mund", eller brug en alm. stjerne tyl. Stik et hul i bollerne, og fyld dem med cremen. Du burde selv kunne mærke når der er nok i dem, bare sørg for de ikke flækker :) Til karamellen skal man koge vand og sukker. Tilføj glukose og rør indtil det hele får en karamel farve. Tag den af varmen og dyp bunden af bollerne i karamellen. Stil dem i en cirkel på et pænt fad, med bagepapir under (da karamellen klistre en del). Forsæt denne proces ved at bygge op af i en kegle form. Når det hele er samlet og toppen sat på, så varm da det sidste karamel op (hvis der er mere tilbage) og brug dette til at pynte Croquembouchen med. Man kan også bruge chokolade som man pænt (ligesom med karamellen) "drysser" over Croquembouchen. Til sidst pyntes med hvad man nu ønsker. Bon appétit :D Tips: Dette er ikke den nemmeste dessert at lave, så jeg vil anbefale måske at gøre mængden mindre så man kan øve sig lidt. Den tager lidt tid at lære, men når man har lært det, er den en sand fryd for øjet til enhver fest :D |
|
Opskriften er vist 27925 gange,
og udskrevet 389 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (6 stemmer) |
|
Kommentarer M. Pedersen - 2021-06-24 18:02:04 Hej kan man opbevare croquembouche på køl til dagen efter uden at karamellen afgiver fugt niels kryger - 2014-02-09 21:48:29 hvornår skal man bruge vandet? tanja - 2013-10-04 18:45:42 Den smager fantastisk ! alt efter øvelse tager den ca 3 timer at lave, men den er helt sikkert det værd ! Dog skader det ikke cremen at dårligt et par skeer vanillesukker også :-) :-) tanja - 2013-10-03 15:03:21 Den smager fantastisk ! alt efter øvelse tager den ca 3 timer at lave, men den er helt sikkert det værd ! Dog skader det ikke cremen at dårligt et par skeer vanillesukker også :-) :-) Magnus - 2013-09-27 21:53:07 Har set den i masterchef i sæson 2 sæson 3 og i allstars og gad godt selv at prøve at lave den! Jeg tror nu ikke jeg kan! Ellen - 2013-09-04 00:07:27 Hej jeg er 15 år jeg elsker kager jeg vil gerne være konditor når jeg bliver voksen så jeg kunne godt tænke mig at lave den men jeg er bare bange for at det mislykkedes selvfølgelig vil jeg være meget kreativ og omhyggelig med den fordi at den er nok rigtig svær at lave det fik man også at vide af dommerne i masterchef at hvis man troede at den var nem at lave tog man virkelig fejl men jeg tror at det går jeg vil i været fald gør et forsøg og held og lykke til jer andre :) anonym - 2013-04-06 16:11:51 Har lige set kagen lavet i Masterchef, hvor de gør et stort nummer ud af, at karamellen skal være præcis 153 grader. Hverken mere eller mindre. Måske også et tip for at kagen kan lykkes?:) CamillaNissen - 2012-12-31 10:07:45 Kan opskriften ikke lige rettes, da der er steder, hvor ingredienserne skal i to forskellige steder og andre hvor ingrediensen slet ikke bliver nævnt at skulle i. En lille smule forvirrende... :-) Esmaeil - 2012-10-09 16:06:37 Hej, tak for opskriften. Jeg vil nemlig gerne prøve på at lave denne lækre kage, men hvad kan man bruge til at forme kagen op ad? altså ligesom den "rigtige" Croquembouche? Håber der er nogen som vil svare (: katrine - 2012-08-29 02:41:04 hvor lang arbejdstid mon man skal afsætte? ChristinaHammer - 2011-11-12 15:11:33 den har jeg kunnet tænke mig at lave lige siden jeg så den i et afsnit af masterchef! fedt at den ligger her, den bliver gemt og helt sikkert brugt på et tidspunkt :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne