Butternut Squash suppe

Butternut Squash suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Lotte

Indsendt :      Red :
Butternut Squash suppe, billede 4 Butternut Squash suppe, billede 1 Butternut Squash suppe, billede 2 Butternut Squash suppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Butternut squash
400 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
20 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
2.5 dl. Madlavningsfløde 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Butternut med skræl, kartofler, gulerødder og løg skæres i grove tern, hvidløget i mindre tern. Koges i Hønsebouillon til kartofler og butternut er møre og slipper kniven.

Suppen blendes, fløden tilsættes og suppen koges igennem og smages til.

Serveres med hvidløgsflutes eller groft brød.

Tips:

Butternut Squash kan købes i special butikker og nogle store supermarkeder. Hokkaido græskar kan bruges i mangel af bedre dog ikke helt samme smag.


Kan fryses. Suppen har en meget flot farve og er en smuk forret, dog mætter den meget, så små portioner med mindre den er hovedret ;-) Super nem at lave. Butternut er nemmest at få fat i om efteråret, ligner et lyst orange pyntegræskar med form som en pære.





karakterer:
Opskriften er vist 44827 gange,
og udskrevet 1141 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5235 (1246 kcal)
KJ pr. Pers. 872 (207 kcal)
Vægt ialt 3466 gram
Vægt pr. Pers. 577 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 151 KJ (35 kcal)
Protein 0.9 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 5.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-11-27 16:02:04
Jeg vil prøve at lave den med kokosmælk som jeg kom til at åbne ved en fejltagelse) og chili.

  -   2019-11-18 17:40:38
Vi brugte kun 1 l. bouillon, det var mere end rigeligt. Kan godt li den lidt cremet.

  -   2019-05-04 07:58:55
Erstat gerne madlavningsfløde med piskefløde. Det giver suppen ekstra smag.

  -   2012-01-20 18:37:38
Lækker. Smed desuden en dåse kidneybønner og lidt frisk ingefær i. Kan varmt anbefales!

  -   2012-01-11 19:16:01
Jeg bruger løg, butternut og søde kartofler og blender det med grønsags bouillon..

  -   2011-12-28 15:36:39
En super lækker og let lavet suppe - bønner kan også sagtens tilsættes - og 3 løg i stedet for et gør bestemt heller ikke suppen ringere.

  -   2011-11-07 15:47:20
vi er igang med og lave den så det bliver spænde og smage den

  -   2011-10-17 16:58:49
Lækker selv uden fløde. Selvfølgelig skal der blendes grundigt, hvis man også bruger skrællen.

  -   2011-10-17 16:52:34
Super lækker - på trods af kogte kartofler fra igår. Nem at lave - og billig

  -   2010-12-09 11:44:39
Godt nok er skrællen på butternut squash tynd, men jeg synes nu suppen er mest lækker UDEN skræl. Butternut betegnes af de fleste grænthandlere som et græskar.