Vildsvinekølle 02

Vildsvinekølle 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Plet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3000-3500 g.vildsvinekølle med ben
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
(INTERVALSTEGNING):
Krydr køllen med salt og peber og steg den i forvarmet ovn i 25 min ved 225 grader.

Tag køllen ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i 20 min.

Sæt herefter køllen i ovnen igen ved 200 grader og steg i ca. 25-30 min. til en kernetemperatur på 60 grader. (Anvend evt. stegetermometer).

Efter stegning skal køllen hvile utildækket i 20-25 min. inden udskæring.

UDSKÆRING:
Skær ned langs med hoftebenet (benet for enden af køllen) og lad kniven følge rørbenet (benet i midten af køllen). Skær herefter køllen i tynde skiver.

Tips:

Optø køllen 3 døgn inden tilberedning.





karakterer:
Opskriften er vist 33006 gange,
og udskrevet 551 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-10-04 20:53:47
Vildsvinekøllen blev super god med denne opskrift! Jeg gjorde præcis som beskrevet, og den var rød/rosa inderst og rosa/brun i de yderste dele. Og mør og lækker! Kan bestemt anbefales!

  -   2014-06-20 22:51:44
tror altså den ikke bliver færdig med den korte stege tid

  -   2011-05-11 12:08:53
Når en steg hviler stiger kernetemperaturen med 5-8 grader. Jeg har ikke prøvet denne opskrift. Jeg kunne godt tænke mig at høre om nogle har prøvet den.

  -   2011-03-12 09:47:31
Bruning i 25 min og stegning i 25-30 min, for 3.5 kg svinekød. Det må være en trykfejl. Andre opskrifter taler om stegetid på 3-4 timer.