Letsprængt lammesteg

Letsprængt lammesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle (1.5-2 Kg.)
2 l.vand
1 dl.salt
1 dl.sukker eller hvid farin
1 citron
1 tsk.rosmarin
 peber
 
Opskrift:
Kødet pudses af og lægges i et dybt fad. Vand, salt og sukker gives et opkog, afkøles helt og hældes over kødet. Citronen skylles, skæres i skiver og kommes i lagen tillige med rosmarin. Sørg for at kødet er helt dækket af lage, om nødvendigt tilberedes der mere lage. Lad kødet stå til næste dag.

Stegen tørres af og gnides med peber. Kødet lægges på risten til bradepanden og steges i en 200 grader varm ovn i ca. 1" time. Kødet skal være rosa ved benet.

Lad stegen hvile ca. 10 min. inden den skæres for, gerne ved bordet.

Serveres med bagte kartofler, grønne bønner, tomater og grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 8764 gange,
og udskrevet 196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu