Flerkornsboller

Flerkornsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 25 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Christina

Indsendt :     

Ingredienser:
1 dl.havregryn
1 dl.knækkede hvedekerner
1 dl.knækkede rugkerner
5 dl.vand
1 pk.gær
2 dl.syrnet mælkeprodukt (f.eks. A38)
1.5 tsk.salt
1 spsk.sukker
1 spsk.olie
0.25 dl.hørfrø
0.25 dl.solsikkekerner
0.25 dl.grofthakkede græskarkerner
200 g.fuldkornshvedemel
600 g.hvedemel
 
Opskrift:
Havregryn, hvede- og rugkerner koges i 4 dl. vand i ca. 5 min. Grøden afkøles derefter til den er håndvarm.
Gæren udrøres i syrnet mælkeprodukt og 1 dl. vand. Den afkølede grød tilsættes, sammen med de øvrige ingredienser. Dejen skal være klistret.

Dejen æltes godt igennem og hæver tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
Derefter slås dejen ned og formes til 25 boller, der efterhæver i ca. 30 min.

Bollerne pensles med syrnet mælkeprodukt og drysses evt. med solsikkekerner og græskarkerner.

Bages ved 200 grader på midterste ovnrille i 15-20 min





karakterer:
Opskriften er vist 12655 gange,
og udskrevet 202 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-15 15:19:01
De smager virkelig godt :-D Jeg kan stærk anbefale den her opskrift, mig og min familie er vilde med dem. Jeg bager dem næsten hver lørdag, og det er altid et hit med lidt smør på. Ps: Det bliver til 25 små boller, så hvis man skal lave almindelige boller bliver der kun 12 :-D