Oksebov braiseret i øl
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Ask Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet ud i tern af ca. 5 cm (fjern det værste fedt). Hak løget groft, hak hvidløget fint, skræl og skær gullerod, sød kartoffel og selleri i tern af ca. 1,5 cm.
Brun køddet i olie, i en stor støbejernsgryde og læg det til side (gør det i 4-5 hold, så gryden ikke taber temperatur og koger køddet isteddet!). Dæmp temperaturen og sauter grøntsagerne i 3-4 minutter uden at det branker. Kom kød og kødsaft tilbage i gryden, tilsæt krydderurterne, salt, sukker og øl. Bring gryden i kog og lad det simre i ca. 2 1/2 time under låg (fjern skum fra retten den første halve time.). fjern låget og lad det koge ind i yderligere 1 time. smag til med sukker, salt og peber. Sovsen kan evt. jævnes med lidt marizena rørt op i et par spsk koldt vand. Server med kartoffelmos. |
|
Opskriften er vist 53417 gange,
og udskrevet 836 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Linda i Canada - 2022-10-03 19:07:09 Er det ikke voldsomt meget kød til seks personer? Per - 2013-10-12 20:02:35 muscovado er meget lig farin, blot lavet på rørsukker. Plet - 2013-10-07 21:22:51 Hvad er mørk muscovado sukker for noget? Per - 2012-02-03 18:04:13 Her var kødet mørt efter de 2 timer, og der var kogt rigelig væde af til at servere. Sara - 2011-09-04 22:15:35 Fantastisk ret! Øllen betyder, at retten på ingen måde bliver kedelig, men usædvanlig smagfuld. Jeg lavede den med oksecuvette - det var dejligt! Nielsen - 2011-02-02 08:04:32 Nøj hvor smager det godt. Sovsen bliver ganske enkelt fantastisk! Top karakter fra os. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne