Tiramisu uden æg
Fryseegnet : Ladyfingers er fryseegnet (del kagen og vent med at skære ud, til tiramisu'en lægges sammen) Indsendt af : LL Indsendt : Red : |
|
|
Ladyfingers:
Margarine og sukker røres hvidt. Mel blandet med bagepulver og vanille røres i sammen med mælken. Bages i lille bradepande 25-30 min. ved 175 grader. Kagen deles i 24 ladyfingers. Tiramisu-creme: Mascarpone, flormelis, creme fraiche og vanille piskes til en lind creme. Udblød husbladsen i koldt vand. Varm mælken (evt. ½ min. i mikroovn). Vrid husbladsen og opblød den i den varme mælk. Hældes i cremen i en tynd stråle imens der piskes. Lad cremen stå (evt. i køleskab) indtil den kan bære sig selv (ca. 5 min. i køleskab). Vend den piskede fløde i, og cremen er færdig. Bland kaffe og Masala. Dyp 12 ladyfingers heri og læg dem i bunden af et fad (Lasagnefad-størrelse). Fordel ½-delen af cremen over, dyp og fordel de sidste 12 kager, og læg herefter resten af cremen på. Tiramisu'en stilles i køleskab - MEGET gerne til dagen efter. Inden servering sigtes et lidt tykt lagt cacaopulver over tiramisu'en. Tips: Ladyfinger-kagen kan med fordel bages og lægges i fryseren lang tid før den skal bruges. Ved serveringen: Vær ikke nærig med cacaodrysset - kunne tro det bliver bittert - men det er kronen på værket. |
|
Opskriften er vist 23722 gange,
og udskrevet 210 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Sanne - 2023-04-27 18:21:44 Den her er lækker. Bruger godt nok købe- ladyfingers Anne - 2013-02-13 19:19:02 Hvorfor har ingen fortalt mig om denne opskrift ! Helt utrolig god. Serverede den for mine gæster, og de var vilde med den, og min datter (der ikke kan tåle æg) var glad, da netop desserter er svære at finde opskrifter på uden æg. Tak for opskriften KL - 2010-10-23 15:57:11 Uhm, rigtig dejlig :) Jeg har også prøvet at lave lagkagebunde af ladyfinger-dejen og anvendte mascarponecremen som fyld i lagkagen, sammen med jordbærsyltetøj. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne