Honningkagemuffins

Honningkagemuffins, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Muffins

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Honningkagemuffins, billede 4 Honningkagemuffins, billede 1 Honningkagemuffins, billede 2 Honningkagemuffins, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
300 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
1.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1.5 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
1.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1.5 tsk. Kardemomme, stødt
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

6 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørcreme:
125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Abrikosmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Æggeblommerne røres hvide med sukkeret, honningen smeltes men må ikke koge, den hældes langsomt i æggene under stadig og kraftig omrøring. Melet hvori krydderier og bagepulver er blandet i, sigtes i. De stiftpiskede hvider tilsættes.

Bordeles i muffinsforme ca. 3/4 fyldte og bages i 30-35 minutter ved 160 grader C. alm. ovn.

De afkølede muffins kan spises som de er, de kan også overtrækkes med chokolade og sprøjtes med smørcreme på toppen og lidt tivolikrymmel på toppen.
Eller de kan flækkes 1 eller 2 gange, smøres med abrikosmarmelade og smørcreme og til sidst overtrækkes med chokolade og drysses med tivolikrymmel.


Smørcreme:
Rør flormelis med kogende vand til almindelig glasur. Det bløde smør piskes i glasuren lidt efter lidt. Cremen bliver blød og meget luftig.

Chokoladen smeltes over vandbad og smøres på kagen, drysses evt. med tivolikrymmel.





karakterer:
Opskriften er vist 5300 gange,
og udskrevet 138 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26939 (6414 kcal)
KJ pr. stk. 1122 (267 kcal)
Vægt ialt 1791 gram
Vægt pr. stk. 74 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1503 KJ (358 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 15.6 gram
Kulhydrat 49.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu