Groft Rugbrød 02
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : DaddyOne Indsendt : Red : |
|
|
Dag 1:
Surdej, vand og 2 dl kærnemælk røres godt sammen med hvedemel og rugmel. Salt drysses over, og dejen stilles til hævning under et klæde. Dejen hæver bedst ved 10-12 grader. Rugkerner hældes i en skål med rigelig vand, og sættes til blødgøring. Dag 2: Dejen røres let, og surdej (ca. 2 dl) tages fra, og sættes i køleskabet. Vandet hældes fra rugkernerne. Dejen røres med 1 dl kærnemælk, sirup og alle kernerne, og hældes i en brødform (3 l). Dejen hæver ved stuetemperatur 3-4 timer, og brødet bages derefter i 2 timer på 170 grader. Brødet tages straks ud af formen, og køler på risten. Mens brødet stadig er lunt, pakkes det ind i husholdningsfilm, og står (mindst) til næste dag. Tips: Ved at pakke det lune brød ind opnår man, at kondensen trænger ind i brødet, hvorved brødet bliver meget saftigt, og skorpen blød. |
|
Opskriften er vist 15890 gange,
og udskrevet 256 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne