Crumblecake med æble/blåbær

Crumblecake med æble/blåbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : CarinaErica

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
4 dl.havregryn
2 dl.hvedemel
2 dl.sukker
150 g.margarine (fast)
 
 Fyld:
200 g.blåbær (gerne frosne)
5 store madæbler
 
 Tilbehør:
5 dl.cremefraiche 9%
3 spsk.vanillesukker
 
Opskrift:
Skær æblerne i tern lidt større end blåbærrene og bland begge i et ildfast fad ca. 22x18 cm.

Bland mel, sukker, havregryn og tilsæt margarinen skåret i mindre stykker. Blandingen æltes med fingerende til det bliver en dej, der kan samles men smuldrer igen. Smuldredejen fordeles over frugtblandingen.

Bages ved 200 grader varmluft eller 220 grader alm. ovn i 30-35 eller til overfladen er gyldenbrun og saften fra frugten bobler igennem overfladen.

Serveres rygende varm med cremefraiche rørt op med vaniljesukker.

Tips:

For en mere juleagtig version, kan man bruge 2 ekstra æbler i stedet for blåbær og tilsætte 2 tsk. kanel til smuldredejen og servere den med friskpisket flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 18000 gange,
og udskrevet 390 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-24 11:27:51
Vi elsker den! :P