Rabarberlagkage - Lagkage med rabarber
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rabarberkompot:
Skyl og rens rabarberne - fjern den brune ‘sok’ forneden, men lad det u-formede lyserøde stykke sidde. Skær dem i stykker på 2-3 cm. Bring vand, sukker, citronskal og saft i kog i en stål- eller emaljegryde. Tilsæt rabarberstykkerne. Lad dem koge et par minutter, fisk dem op og smid citronskallen ud. Kog lagen ind til sirupskonsistens og hæld den tilbage over rabarberstykkerne. Køles helt af. I stedet for citronsaft og -skal kan rabarberkompotten koges med en flækket vaniljestang. I modsætning til citronskallen skal dén ikke tages op men koge videre sammen med lagen. Pisk fløde stiv, tag 1/3 fra til pynt og vend resten med 2/3 af kompotten. Cremen fordeles på 2 bunde, det sidste flødeskum smøres på toppen og der pyntes af med det sidste kompot. |
|
Opskriften er vist 31076 gange,
og udskrevet 444 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne