Pastisio (græsk Makaronigratin)
Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Makaronien koges 15 minutter i spildkogende og saltet vand og drypper af.
Løg pilles og hakkes.
2 spsk. Smør smeltes på en pande, og løget svitses gennemsigtigt. Kødet tilsættes og steges under omrøring, til det bliver gråt. Tomaterne skylles, ridses i kryds, lægges i kogende vand et øjeblik og flås. Det grønnes stilkfæsteudstikkes og tomaterne skæres i både og presses gennem en sigte. Tomatmosen røres i kødet. Persillen tilsættes, og alt krydres med salt, peber og kanel. Vinen hældes ved og kødsaucen koges sagte og uden låg i 15 minutter under jævnlig omrøring. Imens varmes mælken uden at komme i kog. Resten af smørret smeltes i en gryde, melet sigtes i og får lov at tage lidt farve under omrøring. Mælken tilsættes langsomt og under omrøring. Saucen krydres med salt, peber og muskat og skal derefter koge sagte i 5-10 minutter. Derved mister den sin melede smag og bliver tykkere. Saucen tages af blusset. 2 æg piskes sammen og vendes i saucen. Ovnen forvarmes til 200 grader C. Halvdelen af makaronien hældes i et smurt ovnfast fad og drysses med halvdelen af osten. Det sidste æg piskes sammen og røres i kødsaucen, som hældes over makaronien i fadet. Resten af makaronien fordeles over. Resten af osten røres i mælkesaucen, som hældes over gratinen. Gratinen bages gylden i 35-45 minutter på næstnederste ovnribbe. Gratinen serveres varm med en salat til. |
|
Opskriften er vist 12936 gange,
og udskrevet 185 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne