Dampet laks med brun fiskefumét

Dampet laks med brun fiskefumét, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :
Dampet laks med brun fiskefumét, billede 4 Dampet laks med brun fiskefumét, billede 1 Dampet laks med brun fiskefumét, billede 2 Dampet laks med brun fiskefumét, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fiskefumet:
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
150 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Mynte, frisk
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Balsamicoeddike, hvid 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Hvidløget knuses, porren skæres i tynde skiver, løg og gulerod skæres i skiver.

Alle urterne svitses i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt fiskebouillon og rødvin og lad det simre for svag varme i 30 minutter. Sigt den, og kog den ned til det halve.

Stænk laksefiléterne med hvidvin og balsamicoeddike og damp dem i ovnen i 5 - 7 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Lad fisken hvile inden servering. Pisk den kolde smør i fiskefuméten og smag til med salt og peber. Lad den simre ved svag varme til saucen bliver tyk.

Hertil serveres kogte Basmatis ris.





karakterer:
Opskriften er vist 49530 gange,
og udskrevet 685 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9592 (2283 kcal)
KJ pr. Pers. 2398 (570 kcal)
Vægt ialt 1846 gram
Vægt pr. Pers. 461 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 519 KJ (123 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 3.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu