|
|
|
Fiskefumet:
|
2 |
spsk. |
Olivenolie2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
150 |
gram |
Porre, renset vægt150 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
200 |
gram |
Løg, pillet vægt200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
100 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
70 |
gram |
Tomatpure, koncentreret70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
|
2 |
dl. |
Rødvin. uspec.2 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
dl. |
Fiskebouillon2 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Mynte, frisk Mynte, frisk
|
|
|
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
800 |
gram |
Laksefilet uden skind800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
0.5 |
dl. |
Hvidvin, tør0.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
spsk. |
Balsamicoeddike, hvid1 spsk. Balsamicoeddike, hvid 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
| |
Hvidløget knuses, porren skæres i tynde skiver, løg og gulerod skæres i skiver.
Alle urterne svitses i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt fiskebouillon og rødvin og lad det simre for svag varme i 30 minutter. Sigt den, og kog den ned til det halve.
Stænk laksefiléterne med hvidvin og balsamicoeddike og damp dem i ovnen i 5 - 7 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Lad fisken hvile inden servering. Pisk den kolde smør i fiskefuméten og smag til med salt og peber. Lad den simre ved svag varme til saucen bliver tyk.
Hertil serveres kogte Basmatis ris.
|