Koldhævet hvede/grahamsbrød

Koldhævet hvede/grahamsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : JornJenz

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 dl.koldt vand
5 g.gær
0.5 dl.yoghurt naturel
15 g.salt
100 g.grahamsmel
150 g.fuldkorns hvedemel
350 g.hvedemel
75 g.kerner - f.eks. solsikke eller græskar
 
Opskrift:
Gæren røres ud i det kolde vand - og hældes over i en skål. Tilsæt salt, mel og kerner og ælt det hele sammen på en røremaskine. Kør røremaskinen med dejkrog i ca. 4 minutter på laveste hastighed - og øg herefter hastigheden til max. indtil dejen slipper siderne af skålen - ca. 6-7 minutter.

DETTE ER MEGET VIGTIGT FOR ET FINT RESULTAT!. Kom herefter dejen over i en smurt skål og film skålen - og sæt i køleskab i 24 timer.

Efter 24 timer tages dejen ud og deles i 2 og formes til 2 brød - som sættes til hævning i 3 timer under klæde.

Efter hævningen sættes en bagesten i ovnen, som varmes op til 250 grader - lad stenen stå i den 250 grader varme ovn i en halv time - så du er sikker på at den er gennemvarm. De 2 brød placeres på bagestenen med lidt mellemrum, og bages i 22 minutter på 250 grader.

Afkøles på en rist.

Tips:

Yoghurten kan erstattes med en hjemmelavet surdej (også 1/2 dl) - men yoghurt fungerer lige så godt og er nemmere :-) --- Kan sagtens bages uden bagesten, men resulatet med bagesten er bedst - flotte store lufthuller i det færdige brød.





karakterer:
Opskriften er vist 13635 gange,
og udskrevet 238 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu