Koldhævet hvede/grahamsbrød
Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel Fryseegnet : Ja Indsendt af : JornJenz Indsendt : Red : |
|
|
Gæren røres ud i det kolde vand - og hældes over i en skål. Tilsæt salt, mel og kerner og ælt det hele sammen på en røremaskine. Kør røremaskinen med dejkrog i ca. 4 minutter på laveste hastighed - og øg herefter hastigheden til max. indtil dejen slipper siderne af skålen - ca. 6-7 minutter.
DETTE ER MEGET VIGTIGT FOR ET FINT RESULTAT!. Kom herefter dejen over i en smurt skål og film skålen - og sæt i køleskab i 24 timer. Efter 24 timer tages dejen ud og deles i 2 og formes til 2 brød - som sættes til hævning i 3 timer under klæde. Efter hævningen sættes en bagesten i ovnen, som varmes op til 250 grader - lad stenen stå i den 250 grader varme ovn i en halv time - så du er sikker på at den er gennemvarm. De 2 brød placeres på bagestenen med lidt mellemrum, og bages i 22 minutter på 250 grader. Afkøles på en rist. Tips: Yoghurten kan erstattes med en hjemmelavet surdej (også 1/2 dl) - men yoghurt fungerer lige så godt og er nemmere :-) --- Kan sagtens bages uden bagesten, men resulatet med bagesten er bedst - flotte store lufthuller i det færdige brød. |
|
Opskriften er vist 13635 gange,
og udskrevet 238 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne