Kanelknuder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ja Indsendt af : Gitte-km Indsendt : |
|
|
DEJEN
Smuldr gæren ned i en stor skål. Smelt margarinen og tilsæt mælken hertil. Når blandingen er fingervarm hældes den over gæren. Rør blandingen jævn. Tilsæt sukker, salt og mel og rør det hele sammen. Ælt dejen grundigt sammen, tag den op på bordet, og ælt den, til den er smidig og glat. Den må ikke klæbe mellem fingrene men heller ikke blive tør. Form dejen til en stor kugle, drys lidt mel i skålen og læg dejkuglen tilbage i skålen. Dæk skålen med plastfilm eller et fugtig viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted ca. 30-45 min. Slå derefter dejen ned, og ælt den grundigt igennem på bordet. BOLLERNE LAVES SÅDAN Rør fyldet sammen. Del dejen i 2 dele. Rul en del ad gangen ud til en aflang firkant på et bord drysset med mel. Dejen skal være knap 1 cm tyk. Smør fyldet på og læg dejen sammen fra den lange side og skær dejpladen i ca. 2 cm brede strimler. Sno hver strimmel og form den som en knude. Læg knuderne på en smut bageplade eller bagepapirsbeklædt bageplade, og lad knudebollerne hæve tildækket ca. 40 min. et lunt sted. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bages ved 225 grader i 8-10 minutter. |
|
Opskriften er vist 6410 gange,
og udskrevet 116 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne