Hirsebrød
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hirse Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
Lun vandet (35C) og kom det i en stor skål.
Rør gæren ud heri.
Skyl hirsen koldt og skold den kort.
Rør først hirseflager og honning og dernæst ymer, salt, grahamsmel og det meste af hvedemelet i gærvæsken. Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen på et let melet bord til den er smidig og glat. Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med et klæde. Stil den til hævning lunt ca. 45 minutter, til den er fordoblet. Sæt ovnen på 225 grader C. Ælt dejen igennem og form den til en pølse. Skær den e i 12 lige store dele og form dem til små aflange brød. Sæt dem på en letsmurt let melet bageplade, eller på en plade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket ca. 15 minutter. Pensl brødene med et sammenpisket æg og bag dem ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle utildækket på en bagerist. Tips: Drys evt. brødene med lidt hirseflager efter de er penslet med æg. |
|
Opskriften er vist 10671 gange,
og udskrevet 125 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne