Dynekogt boghvedegrød
Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Yogi Indsendt : Red : |
|
|
Mælken bringes i kog under omrøring.
Jo grundigere der røres, jo mindre fastbrænding sker der i grydens bund. Når mælken koger, tilsættes grynene, og der røres i ca. 5 minutter ved middelhøj varme. Tag gryden af komfuret, læg låg på og stil gryden på et varmebræt. Gryden stilles med varmebrættet i sengen, og pakkes ind i dynen, så at der er godt isoleret på alle sider. Efter en time er grøden færdig. Grøden røres igennem, og hvis man vil, kan man give den et hurtigt opkog, men det burde ikke være nødvendigt. Tips: Pas på at ingen kommer til at vælte rundt med dynen, når der står skoldhed grød i soveværelset. Grøden serveres med sukker og kanel, og sirup og saftevand gør sig også godt til. Nogle vil gerne have en smørklat til, men jeg synes ikke, at det hører til boghvedegrød. |
|
Opskriften er vist 10775 gange,
og udskrevet 150 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer DIMS - 2015-09-23 12:37:33 Hvis du begynder med af skylle gryden med kold vand, og lader en lille smule blive i gryden, er der større mulighed for at mælken ikke brænder på. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne