Rabarber Gelato

Rabarber Gelato, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Rabarber Gelato, billede 4 Rabarber Gelato, billede 1 Rabarber Gelato, billede 2 Rabarber Gelato, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Grundmasse:
8 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Rabarbercreme:
500 gram Rabarber, renset vægt
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rabarbercreme:
Rabarber, sukker og vand bringes i kog, og småsimrer til rabarberne er kogt ud, ca 20 minutter.

Rabarberne passeres gennem en fintmasket sigte.


Grundmasse:
Æggeblommer piskes med sukker og vaniljekorn.

Sødmælk gives et opkog med de tomme vaniljestænger hvorefter de fjernes og tilsættes æggemassen i en tynd stråle under grundig piskning.

Massen kommes tilbage i gryden under svag varme (eller bedst under vandbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinder.

Massen hældes tilbage i skålen og rabarbercremen tilsættes.

Afkøles i køleskab før den anvendes og isen køres på ismaskine.





karakterer:
Opskriften er vist 12433 gange,
og udskrevet 223 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8278 (1971 kcal)
KJ pr. Pers. 2069 (492 kcal)
Vægt ialt 1470 gram
Vægt pr. Pers. 367 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 563 KJ (134 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 24.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu