Pandekagesæk med jordbær parfait og jordbær puré
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Lea Indsendt : Red : |
|
|
Jordbær parfait
Den ene spsk. sukker drysses ud over de skyllede og kvartede jordbær - lad dem stå og marinere mens du går videre. Pisk æggeblommer og sukker med en håndmikser til en tyk æggesnaps. Pisk fløden til let skum. Blend de marinerede jordbær kort og vend dem i "snapsen". Halvdelen af den let piskede fløde tilsættes ligeledes. Til slut kommes "jordbær snapsen" op i skålen med den resterende let piskede fløde. Vend det forsigtigt sammen og fordeles straks i de 6 stk. udvalgte forme, ca. 5 cm i diameter og 5 cm høje. Nedfrys jordbær parfait'erne til næste dag. Pandekagedej Flæk omhyggeligt vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Skær hver stang i 3 fine snore. vær forsigtig. Skold de tomme vaniljestænger i kogende vand. Fisk dem op og tør dem godt af i køkkenrulle. Opbevar dem i en lille pose på køl indtil de skal bruges som snøre til sækkene!! Mas med en paletkniv vaniljekornene med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, sukker og mel og pisk det godt med alle æggene. Smørret smeltes på den pande pandekagerne skal bages på. Det smeltede smør piskes i dejen. Pisk til sidst mælken i. Pandekagerne steges kort ved god stærk varme - det er ikke nødvendigt at fedte panden igen, da der er rigeligt fedtstof i dejen. De bagte pandekager tildækkes helt med folie indtil servering. Anretning Kort før servering lægges de kolde pandekager ud på et bord. Jordbær parfait'en tages ud af formene og kommes igen i fryseren nogle minutter endnu. Jordbær saucen fordeles på 6 stk. smukke udvalgte tallerkner. Vaniljesnorene tørres igen af i køkkenrulle. Jordbær parfait'erne placeres i midten af hver udlagt pandekage. Pandekagerne foldes op omkring isen og snøres straks og lukkes med en knude. Det kan være en god idé med en hjælpende hånd. Pandekage sækkene serveres straks. Tips: Forberedes dagen før!! |
|
Opskriften er vist 5780 gange,
og udskrevet 113 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne